UDDANNELSE, FORSKNING, GENERELT, STUDIEOPHOLD

Fra Birkerød til Oxford

Flag ARTIKEL 27-01-10 ~2 minutters læsning · 378 ord

Hun laver altid sine lektier og får topkarakterer i alle fag, hun har tre fritidsjob og spiller tennis, men samtidig er Nathalie Simone Larsen også heldig at gå på Birkerød Gymnasiums internationale linje.

Denne kombination har ført til, at den 17-årige Birkerød-pige har fået tilsagn om at læse på et af verdens mest ansete universiteter, Oxford, hvor der kun bliver optaget omkring fem danskere hvert år.

»Det har hele tiden ligget i min barndom, at jeg skulle gå efter det bedste,« siger Nathalie Simone Larsen, som indtil hun blev syv år boede i England.

Men selv om hun altid har stilet efter toppen og fået topkarakterer, er det først for nylig, at Oxford Universitet blev en plan.

»For halvandet år siden vidste jeg ikke, at Oxford var en mulighed. Det er kommet gennem skolen,« fortæller 3.g-pigen fra Birkerød, som bliver student til sommer.

Diplomatdrømme

Nathalie Simone Larsen går på et af de ni gymnasier i Danmark, som har en international afdeling, og hvor der derfor er ekstra hjælp at hente, når det handler om at komme til udenlandske universiteter. Lærerne har hjulpet til med at organisere studiet, gennemlæse ansøgningen og forberede hende på optagelsessamtalerne på Oxford.

»De har lagt et kæmpe arbejde i det. Mine lærere har haft nogle af de mest stressede måneder i deres liv. De har ringet til mig om aftenen for lige at høre, om noget til ansøgningen var rigtigt,« siger den flittige elev.

Nathalie Simone Larsen er blevet optaget på linjen filosofi, politik og økonomi på Oxford fra oktober. Hun har fået en af de ca. 150 pladser, som omkring 1.300 studerende har konkurreret om. Men inden hun kan sætte sig i flyet mod England, kræver det lige, at hun får topkarakterer i de afsluttende eksamener til sommer.

»Det bliver hårdt arbejde, men det er jeg klar på nok skal gå,« siger hun.

Efter en bachelor fra Oxford ved Nathalie Simone Larsen endnu ikke, om kandidatgraden skal tages i England, Danmark eller et helt tredje sted. Men når hun er blevet færdiguddannet, ligger målet fast.

»Når jeg er i København med en veninde og går forbi ambassadebygningerne, tænker jeg: »Wauw, tænk hvis det var os«.«

Birkerød-pigens drøm er at blive ambassadør i FN, og hun håber, at Oxford kan blive det første springbræt.