INVESTERING, ØKONOMI, BOLIGEJENDOMME, ERHVERVSEJENDOMME

Ejendomme giver 13 pct. i afkast på et år

Flag 13-06-14 ~Et minuts læsning · 171 ord

Ejendomsmarkedet i England er for kraftigt opadgående. Ifølge Investment Property Databank (IPD) gav markedet fra april 2013 til marts 2014 et afkast på 13 pct. Samtidig nåede prisstigningerne i kalenderåret 2013 op på 10,7 pct. - mod blot 3,4 pct. i 2012.

Boomet begyndte inden for boligejendommene, men udviklingen i 2013 viser, at det nu også har spredt sig til kontorejendomme, industri og detailhandel.

Årsagen er bl.a. den aktuelt gode britiske økonomi. Desuden vælger mange rigmænd fra hele verden at investere deres penge i ejendomme i London, lyder forklaringen fra Alan Supple, der er senior porteføljemanager i CenterSquare Investment Management.

At 35 pct. af alle ejendomshandler i England p.t. sker kontant, fortæller måske også lidt om temperaturen på ejendomsmarkedet.

Manglen på nybyggede ejendomme er også med til at presse ejendomspriserne i vejret. På landsplan og på regionalt plan er politikerne parate til at tillade mere nybyggerei, men mange planer strander rent politisk på lokalt plan, hvor vælgerne ikke har lyst til at blive nabo til nyt byggeri, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: