BOLIG, ØKONOMI, BOLIGLEJE, GRÆNSEPENDLING, STUDIEOPHOLD

Et værelse koster DKK 2200 - om ugen

Flag 30-09-15 ~Et minuts læsning · 201 ord

Det er så dyrt for studerende at bo i London, at det kan betale sig for en polak at blive boende hjemme i Polen og flyve til og fra sit studie.

Det er i hvertfald den løsning, som 23-årige Jonathan Davey er kommet frem til. Han studerer antropologi på University of London, men hans adresse er et vandrerhjem i Gdansk i Polen. Her betaler han cirka DKK 350 om ugen for at bo, mens prisen for at bo i London i stedet ville løbe op i omkring DKK 2200 pr. uge, skriver den engelske avis The Mirror.

Den polske studerende har undervisning i London onsdag, torsdag og fredag. Det klarer han ved at flyve fra Polen til London om onsdagen og hjem igen fredag. Natten til torsdag og natten til fredag tilbringes på et billigt hotel eller på sofaen hos en ven i den engelske hovedstad. Resten af tiden forbereder han sig hjemme i Polen på den kommende uges undervisning.

Den usædvanlige pendler-tilværelse koster lidt over DKK 20.000 om året i transport med fly og bus. Alligevel sparer Jonathan Davey tusindvis af pund om året, og han er ikke selv i tvivl om, at løsningen fungerer super-godt, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/hvis-du-tror-det-er-dyrt-i-koebenhavn-studerende-pendler-fra-polen-til-