BOLIG, ØKONOMI, BOLIGLEJE, LEJLIGHEDER, STUDIEOPHOLD

DKK 9172 pr. måned for en et-værelses lejlighed

Flag 05-06-15 ~2 minutters læsning · 266 ord

Der er ikke en gang plads til at svinge en kat i den et-værelses lejlighed, og boligen ligger i den yderste del af det i forvejen relativt billige Østlondon. Alligevel betaler den kinesiske business-studerende Joyce Ge DKK 9172 om måneden for at bo i den.

Huslejen kan nok få det til at give et sæt i mange danske studerende, men i London er den ikke usædvanlig. Faktisk hører Joyce Ge til de heldige, for storbyen er ved at være udgået for små lejligheder, og huslejen stiger med 3-4 pct. om året.

Forklaringen er, at London tiltrækker studerende fra udlandet i store tal. Både på grund af sproget og metropolens prestigefyldte universiteter. Alene de seneste 5 år er antallet af studerende uden for EU vokset med 20,3 pct. Antallet fra andre lande i EU er gået 8,3 pct. op, mens antallet af britiske studerende i London kun er steget med 1 pct i perioden. London huser i alt 1,3 mio. studerende. Heraf kommer 72 pct. fra Storbritannien, 7,5 pct. fra det resterende EU, mens 20 pct. kommer fra lande uden for EU, viser en opgørelse fra Higher Education Statistics Agency (HESA).

Uddannelsesstederne i London satte ellers studiegebyrerne kraftigt op i 2012. Alligevel vælter det ind med studerende fra hele verden. Alene i studieåret 20142015 blev der optaget 512.000 studerende, og det er rekord.

Af samme grund er udlejning og opkøb af studielejligheder big business i London. Alene i 2015 er der til dato solgt studernterboliger for DKK 36,5 mia. i London. Det er mere end en fordobling i forhold til hele 2014, oplyser konsulentfirmaet JLL ifølge artiklen.

Skribentmail: