BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB

Fodboldstjernernes hjemmebane

Flag ARTIKEL 21-05-06 ~3 minutters læsning · 432 ord

Hvor og hvordan bor Brøndbys anfører Per Nielsen egentlig? Og hvad med FCKs brasilianer Alvaro Santos. Hvor mange soveværelser har han mon?

Nej vel. Det har ligesom ikke den helt store mediebevågenhed. Anderledes er det i England. Gagerne i Premier League, den engelske pendant til vores hjemlige superliga, tillader unægtelig større armbevægelser på boligmarkedet. Derfor har flere ejendomsmæglere det ligefrem som et givtigt speciale at finde boliger til netop professionelle fodboldsspillere.

Lige nu er Cheshire i det nordvestlige England stedet, hvor spillere fra de store omkringliggende klubber som Manchester United og City, Liverpool, Everton samt Blackburn, flokkes. Ifølge Sunday Times har området af samme grund fået kælenavnet Gold Trafford frit efter Manchester Uniteds kendte hjemmebane Old Trafford.

Fodboldspillernes kærlighed til Cheshire skyldes især områdets mange små og smukke herresæder, bygget i georgiansk stil fra begyndelsen af 1800-tallet.

»De ved lige præcis, hvad for en type ejendomme de vil ha’, og de er også parat til at betale stort for det. Den georgianske stil er lidt maskulin, og det tiltaler dem,« siger ejendomsmægler Jeremy Lambourne til Sunday Times.

Fra én til seks mio. pund

Lige nu er der mulighed for at erhverve et af de ypperste og mest velbevarede georgianske herresæder overhovedet i Cheshire. Navnet er Poole House, og prisen er omkring seks mio. pund inkl. de tilhørende 180 acres (0,7 kvadratkilometer). Ifølge Jeremy Lambourne er det en pris, hvor kun topspillere kan være med.

Poole House er opført i 1812 og figurerer i flere engelske arkitekturguider. Hovedbygningen indeholder bl.a. ni soveværelser og fem badeværelser. Dertil kommer »several excellent entertaining rooms«, som det hedder i boligannoncen på nettet.

Derudover hører følgende til ejendommen: Tjenesteboliger, tre mindre huse (såkaldte cottages), ridestald, kontorer, adskillige garager, haveanlæg, bl.a. en gammel urtehave med stenmur omkring, skov, sø samt diverse græsarealer til ridehestene.

Dets nuværende ejer, advokat Tony Hill, købte stedet i 1989 for én million engelske pund. I 1999 satte han Poole House til salg for to mio. pund, men fik ifølge Sunday Times kolde fødder og trak tilbuddet tilbage.

Måske havde han allerede dengang fornemmelsen af, at Cheshire vil blive et in-sted for nationens forgudede sportsstjerner. Til Sunday Times siger han i hvert fald: »Det var den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet.«

I England gættes der nu på, hvilken fodboldspiller, der kan tænkes at byde på den eksklusive ejendom. På forhånd kan man udelukke en af de dyreste drenge, Manchester Uniteds p.t. skadede Wayne Rooney. Han er nemlig ved at bygge sit eget neo-georgianske huse tæt ved Prestbury. Byggeprisen anslås ifølge Sunday Times til 3,5 mio. pund, og stedet har allerede fået tilnavnet Waynesor Castle.