FORBRUG, ØKONOMI, FØDEVARER, MOMS

Smør og ris til halv pris

Flag 11-12-22 ~2 minutters læsning · 223 ord

To typiske varer som smør og ris koster kun det halve af prisen i Danmark, hvis du i stedet køber dem i Lidl i Norwich. Det var i hvert fald, hvad B.T.’s forbrugerredaktør oplevede, da han aflagde familievisit i den østengelske by i sidste uge.

600 gram Lurpak kunne fås til en pris på GBP 5,19 - svarende til DKK 44,84. I Danmark løber prisen op i DKK 83,85 for den samme mængde smør. Altså næsten det dobbelte.

Samtidig kunne han få en pose basmatiris for GBP 0,70, som svarer til DKK 6,05. I Danmerk koster den samme pose DKK 13,95 kroner. Altså: Mere end det dobbelte.

Og det er bare få eksempler. For udbudet af varer i den engelske Lidl minder langt hen ad vejen om sortimentet i den Lidl, som ligger lige i nærheden af skribentens bopæl i Danmark. Men priserne var bare generelt langt lavere i Lidl på den anden side af Nordsøen.

Selv om momsen ligger højere i Danmark end i England, så var prisforskellene direkte absurde, fremgår det af artiklen. Og set i lyset af, at danske familier i år ikke har råd til at købe julegaver på grund af de galloperende priser hertillands, er det direkte forargeligt, at danske fødevarerpriser i den grad kan stikke af i forhold til både engelske og tyske, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: https://www.bt.dk/forbrug/det-var-absurd-priserne-gjorde-mig-faktisk-forarget