VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER

Skattehop kan koste endnu flere pubber livet

Flag 30-03-17 ~Et minuts læsning · 207 ord

De engelske pubber kører dårligt. Siden 2010 er antallet i England og Wales faldet fra 54.674 til 43.231, viser en udregning fra rådgivningsfirmaet CVS. Og nu frygter mange, at endnu flere vil dreje nøglen om. Det skyldes, at skatten stiger for 17.000 af dem her fra april 2017.

Skatten er den såkaldte business rate. Det er en procentdel af en beregningsværdi, som fastsættes for alle erhvervslokaler i England. Beregningsværdien sættes nu i vejret, og dermed ryger skatten samme vej.

I St. Albans betyder drejet på skatteskruen, at 27 pubber i gennemsnit skal betale 72 pct. mere i business rate. I Ludlow ved Birmingham tager skatten et hop på 150 pct.. Og i Skotland berettes om en pub i Lossiemouth, der har kurs mod lukning inden for 6 måneder, efter at skatten er hævet med 216 pct.

Omvendt slipper nogle pubber billigere i skat på grund af den nye beregningsværdi, men i gennemsnit stiger skatten for pubberne. Den engelske regering mener, at den generelle stigning er på 3 pct. Pubberne mener, at deres skat i snit stiger med 15 pct. Dette kommer i øvrigt oveni, at pubberne i forvejen betaler 5-6 gange mere i skat end andre virksomheder set i forhold til deres areal, fremhæver de ifølge artiklen.

Skribentmail: