REJSE, TRANSPORT, ØKONOMI

Suverænt dyrest at pendle i

Flag 15-10-15 ~Et minuts læsning · 172 ord

Blandt 12 nordeuropæiske storbyer er London suverænt den, som det er dyrest at pendle til og fra arbejde i med kollektiv transport. Det viser en undersøgelse, som Passagerpulsen under Forbrugerrådets blad Tænk har lavet.

Hvis afstanden mellem hjem og arbejde er 35 km eller derover, koster det 3,08 gange gennemsnittet i London. Og der er langt ned til andenpladsen, som i øvrigt besættes af København. Her ligger prisen for de lange ture på 1,31 gange gennemsnittet.

Den britiske hovedstad er ikke meget billigere, når du skal køre under 35 km for at komme på arbejde. Her ligger prisen på 2,6 gange gennemsnittet, og der er stadig langt ned til den næstdyreste by. Det er Stockholm, hvor det koster halv London-pris - helt nøjagtigt 1,28 gange gennemsnittet - at pendle korte afstande med offentlig transport.

Når det gælder korte ture, er København i øvrigt billigere end gennemsnittet af de 12 byer. Da koster det kun 78 pct. af gennemsnittet at komme til og fra arbejde i den danske hovedstad, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: