PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER

Regning på DKK 300.000 kan skabe masseflugt

Flag 09-01-08 ~2 minutters læsning · 244 ord

Der venter en regning på DKK 300.000 til hver enkelt udlænding, der p.t. bor i Storbritannien og lever af penge, som vedkommende har sparet op i udlandet.

Mange af disse udlændinge har hidtil kunnet få den særlige status som «resident but non-domiciled», og det har givet ret til at trække på sin udenlandske opsparing uden at blive beskattet af den i England.

Men nu har den engelske Labour-regering fremlagt et lovforslag, som betyder, at hver enkelt «non-dom» skal betale DKK 300.000 for at bevare sin status. Forslaget ventes at blive vedtaget i april 2008.

For de ultra-rige betyder ændringen ikke noget. Men udlændinge med en pensionsopsparing på under 8-9 mio. DKK bliver relativt hårdere ramt, og mange af dem overvejer at flygte fra England på grund af den nye lov, fortæller den danske advokat Per Troen, som er medstifter og senior partner i London-advokatfirmaet Corren Troen.

London huser p.t. omkring 50.000 danskere. Dem uden større formue bliver ikke ramt af lovforslaget. Men andre danskere i England med større formue - heriblandt nogle af Per Torens danske klienter - overvejer ifølge advokaten, om de er bedst tjent med at flytte ud af landet, fortæller han.

Den danske skattefar skal dog ikke sætte næsen op efter ekstra penge i kassen, fordi danskere i hobetal nu flygter tilbage til det danske skatteniveau. Danmark er nok det sidste land, folk vil flygte til. Så er Schweiz, Monaco eller Luxembourg langt mere nærliggende muligheder, siger Per Troen i artiklen.

Skribentmail: