PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, KRIMINELLE, PENGE

Det populæreste sted at gemme formuen

Flag 31-01-08 ~Et minuts læsning · 208 ord

Storbritannien er det mest populære sted for danskere at gemme deres formue. Det er i hvert fald det billede, som tegner sig i forbindelse med det danske skattevæsens «Projekt Creditcards», hvor Skat forsøger at spore danskeres formuer i udlandet via deres hævninger på kreditkort.

Til dato har Skat på den måde fundet frem til 343 danskere med formuer i udlandet, som de ikke har opgivet. Over 80 af sagerne knytter sig nemlig til formuer, der er gemt i England. På andenpladsen følger Luxembourg med 60 sager. Desuden viser aktionen, at det også er populært for danskere at gemme deres formuer i USA, Schweiz, Norge og Gibraltar.

I flere af disse lande er det ifølge specialkonsulent Ove Christensen svært for det danske skattevæsen at få oplysninger om indeståender i banker og ejerforholdene i forbindelse med selskaber. Det gælder især i Schweiz, Luxembourg og Gibraltar. Men også Jersey, Øen Man og Hong Kong har Skat problemer med at skaffe oplysninger fra.

Når det gælder om at finde de reelle ejere i selskaber med proforma-direktører og proforma-ejere - de såkaldte Nominees - er det desuden fuldstændig umuligt for det danske skattevæsen at få oplysninger ud af myndighederne i lande som de Britiske Jomfruøer, Hollandske Antiller og Seychellerne, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: