Hvis du bliver udsat for forkerte beskyldninger i medierne, eller du ligefrem føler dig udsat for en hetz, kan det være en god idé at køre en injuriesag i England. Her er der præcedens for at køre injuriesager mod personer fra hele verden. Eneste krav er, at sagens genstand er tilgængelig i England. Og dette gælder som bekendt for alle artikler på f.eks. internettet.
Dertil kommer, at udgiften til at føre sagen i netop England, kan sparke benene væk under de fleste «plageånder».Her koster det skønsmæssigt DKK 35 mio. at føre en injuriesag, der strækker sig over tre uger. Til sammenligning koster det samme retsforløb DKK 160.000 i Sverige, fremgår det af den engelske avis Sunday Times. Et af de fordyrende led er så absolut de engelske advokater, som ofte fakturerer på den dyre side af DKK 7000 i timen.
Et af de danske medier, der har prøvet turen, er Ekstra Bladet, som i 2007 blev stævnet for en række kritiske artikler af den islandske bank Kaupthing. Netop for at undgå de kolossale sagsomkostninger, valgte Ekstra Bladet at slutte forlig med banken.
De særlige engelske forhold har ligefrem sat skub i en såkaldt injurie-turisme i Storbritannien. Den blev grundlagt helt tilbage i 1990’erne, da den daværende action-skuespiller Arnold Schwarzenegger valgte netop England som kampzone, da han anlagde injuriesag mod den amerikanske forfatter Wendy Leigh for at have offentliggjort en uautoriseret biografi af ham.
Og når først sagen er anlagt i England, har pengepungen stor indflydelse på sagens udfald. Ytringsfriheden er ligefrem kommet på udsalg, som den engelske medieadvokat Mark Stephens udtrykker det i artiklen.