OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, INDREJSEREGLER

Du skal igennem et større bureaukrati for at blive skatteborger her

Flag 16-03-13 ~2 minutters læsning · 235 ord

Modsætningen til det papirløse samfund findes i Storbritannien. I hvert fald når du skal registreres som ny borger i landet.

I England findes der ikke noget centralt CPR-register. I stedet er du ikke synlig på radaren, før du har fået en engelsk bankkonto. Og eftersom et engelsk hævekort ikke har påført nogen adresse, er det en god idé at have en kopi af et kontoudtog til dokumentation af din adresse på dig.

Det som kommer tættest på et CPR-nummer er det sociale sikringsnummer, NiNo. For at få det skal du igennem to identitetsinterview med en sagsbehandler på et jobcenter. Til det første interview skal du medbringe pas, lejekontrakt m.m., som fotokopieres af centret. Det andet interview er også med en sagsbehandler, som skal kontrollere, at alt er noteret korrekt.

Efter de to interview sendes oplysningerne til Skotland, hvor de skrives ind i en computer, som derefter spytter dit NiNo-nummer ud. Til sidst sendes NiNo-nummeret til dig med brev.

Måske skyldes det papirfyldte bureaukrati i forbindelse med det sociale sikringsnummer, at digitale arbejdsgange og online registrering heller ikke er en del af hverdagen i det britiske parlament. Her stemmer medlemmerne ikke digitalt ved at trykke på en ja- eller en nej-knap fra deres plads i parlamentet. Ved afstemninger forlader de engelske parlamentarikere i stedet deres plads for at gå til enten ja- eller nej-rummet, hvorefter deres stemme registreres af en betroet medarbejder, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: