INVESTERING, ØKONOMI, EJENDOMME

Største fald i afkast nogensinde

Flag 22-03-08 ~Et minuts læsning · 194 ord

Ejendomspriserne og lejeindtægterne har artet sig således i fjerde kvartal af 2007, at afkastet på det britiske ejendomsmarked faldt med 7,6 pct. Det er det største og hurtigste fald nogensinde, fortæller Ian Cullen, der er direktør i International Property Databank (IPD).

Direktøren har aldrig tidligere set et tilsvarende kollaps. Ikke en gang under sammenbruddet og lavkonjunkturen i 1990’erne, da det engelske pund måtte opgive fastkursen over for de øvrige valutaer i i det daværende EMS-samarbejde. Og han forudser, at nedturen på det engelske ejendomsmarked vil vare i årevis.

Britiske ejendomme er noget af det, der bliver investeret mest i i hele Europa. Også i Danmark hvor kollapset har sendt kursen på Dexia Invest Europæiske Ejendomme og Danske Invest Ejendomsaktier ned med mere end 30 pct.

Den internationale kreditkrise, som begyndte i sommeren 2007, har også skubbet på den engelske nedtur. Således var afkastet på britiske ejendomme i 2007 blandt de tre dårligste de seneste 40 år. Hidtil har lejeindtægterne holdt stand, men også her forventer eksperterne en nedgang.

Alt i alt spår cheføkonom John Fraser-Andrews fra storbanken HSBC, at ejendomsmarkedet vil opleve et fald på mellem 25 og 35 pct., fremgår det af artiklen.

Skribentmail: