INVESTERING, SKATTER, AFGIFTER, EJENDOMME

På vej med kapitalvindingsskat på ejendomme

Flag 28-11-13 ~Et minuts læsning · 199 ord

Udenlandske ejere og investorer skal p.t. ikke betale kapitalvindingsskat, når de sælger deres engelske ejendomme. Men skattefriheden på fortjenesten ved salg af ejendom lakker mod enden i England.

Landets finansminister, George Osborne, skulle være på vej til at indføre kapitalvindingsskat på ejendomme i den dyre ende. Skatten kommer formentlig til at ramme både folk, som bo i ejendommene, og folk, der har investeret i dem - og måske bruger dem som anden eller tredje bolig.

Englænderne selv er i forvejen omfattet af kapitalvindingsskat ved salg af ejendomme. Den er ifølge tidsskriftet New Statesman på 18-28 pct. ved salg af en ejendom, som man ikke bor i. Det har skabt grobund for en kraftig kritik mod, at udlændinge er fritaget for skatten.

Forskellen kan da også aflæses direkte på ejendomsmarkedet i London, hvor priserne i år er steget kraftigt i attraktive kvarterer som Chelsea, Kensington og dele af Westminster. Den nærliggende forklaring er nemlig, at udlændinge ifølge artiklen står bag 70 pct. af opkøbene i områderne.

Hvis kapitalvindingsskatten på englændere kopieres til udlændinge med ejendomme i England, vil det blive mindre fordelagtigt for udlændinge at investere i engelske ejendomme, mener Jan M. Hansen, der er partner i Habro & Finansgruppen.

Skribentmail: