INVESTERING, ØKONOMI, GRUNDE, JORD

Byggegrunde er faldet til en tredjedel

Flag 16-09-10 ~Et minuts læsning · 187 ord

Det er for tiden muligt at købe tre byggegrunde til samme pris, som én byggegrund kostede i 2007, da grundpriserne lå højest. Prisen på engelske byggegrunde er i gennemsnit faldet med 67 pct. i løbet af de tre seneste år, har det britiske ejendomsselskab Savills beregnet.

Prisfaldet i forhold til toppunktet er endda endnu højere i den nordlige del af landet - helt nøjagtigt 71 pct. Omvendt er grundpriserne i den meget eftertragtede sydvestlige del af landet «kun» faldet med 46 pct. i den samme periode.

De lave priser på grunde har bl.a. fået ejendomsselskabet Barratt ud af busken. Selskabet har det seneste år købt jord for GBP 527 mio., som svarer til DKK 4,8 mia.

I et andet ejendomsselskab, Bovis, mener koncernchefen David Ritchie, at investorer kan få en god indtjening med de aktuelle grundpriser. Også selv om huspriserne skulle falde 10 pct. mere, end de allerede har gjort.

Det er Robin Hardy, analytiker hos KBC Peel Hunt, dog ikke enig med ham i. Han mener, at et fortsat fald i huspriserne vil ødelægge muligheden for at tjene på de lave grundpriser, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: