BOLIG, JURA, REGLER, NYBYGGERI, OMBYGNING

Skrappe regler får husejere til at bygge nedad

Flag 20-04-15 ~2 minutters læsning · 232 ord

I London er det meget svært at få lov til at udvide sit hus i højden. I stedet er en række husejere - især i Chelsea og Kensington - begyndt at bygge den modsatte vej for at skaffe flere kvadratmeter. Underetager bliver udvidet i en grad, så man er begyndt at tale om mega-kældre og isbjergs-hjem.

Siden 2001 er antallet af ansøgninger til det lokale bystyre om at udvide kældre 10-doblet i det mondæne område. Samtidig søger husejerne om at måtte gå længere og længere ned. For at dæmme op for udviklingen har de lokale myndigheder indskrænket den andel af grunden, der må anlægges kælder på, fra 85 til 50 pct. Westminster og Camden ventes i øvrigt at følge efter med en lignende stramning.

Mens byggeaktiviteten således ligger lavt i London, går bølgerne til gengæld højt. Og kändis-faktoren er endnu højere. Bl.a. er sageren Robbie Williams raget uklar med sin nabo, som er intet mindre end den tidligere Led Zeppelin-guitarist Jimmy Page. Sangeren vil som så mange andre udvide i nedadgående retning, men naboen er bange for, at projektet vil resultere i sætningsskader på hans ejendom. Derfor har han hyret arkitekt-assistance til at gøre indsigelse mod planerne.

På samme vis er den tidligere landsholdsspiller David Beckham og fru Victoria løbet ind i protester mod airconditionen i deres kælderudvidelse, ligesom fodboldkollegaen Frank Lampard ifølge artiklen har fået klager på nakken over sine kælderplaner.

Skribentmail: