BOLIG, PRAKTISK, BOLIGLEJE, LEJLIGHEDER

Håndværkerne kan selv låse sig ind

Flag 21-02-10 ~2 minutters læsning · 217 ord

I Danmark kan du som lejer regne nogenlunde med, at det kun er viceværten eller ejeren af ejendommen, der har nøgler til at låse sig ind i din lejlighed. Men er du lejer i London, må du indstille dig på, at andre også er i stand til at skaffe sig adgang til din lejlighed i lovligt ærinde.

Artiklens forfatter bor selv i en lejlighed i den nordlige del af London, og her dumpede der forleden et brev ind ad brevsprækken, som advarede mod, at lejligheden ville blive inspiceret på et givet tidspunkt en af de følgende dage. Hvis hun ikke selv var hjemme, gjorde det ikke noget. Inspektøren havde selv et sæt nøgler til lejligheden.

Desuden ved skribenten, at lejlighedens administrator har udleveret nøglerne til lejligheden til sine håndværkere. Skribenten oplevet har således oplevet, at blikkenslageren ringede på, netop som hun skulle til at tage et karbad. På grund af de udleverede nøgler var der ikke andet for end at stoppe sit forehavende og låse håndværkeren ind. Alternativet ville jo være, at håndværkeren selv låste sig ind.

Og så er der de andre gange, hvor skribenten blot ikke ved, hvem der har været inde i lejligheden. Men hvor det til gengæld er tydeligt, at en eller anden ting er blevet flyttet siden sidst, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: