BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BOLIGSALG

Dømt til at betale dansk skat af fortjeneste på lejlighed

Flag 06-04-13 ~2 minutters læsning · 259 ord

Landsskatteretten dømte forleden et dansk ægtepar med bopæl i Danmark til at aflevere en stor del til Skat af deres fortjeneste på ca. DKK 1,5 mio. ved salg af deres to-værelses lejlighed i London.

Ægteparret købte lejligheden i december 1998, og den blev derefter brugt både af ægteparret selv i forbindelse med ferier i den britiske hovedstad, parrets datter og en tysk studerende, som lejede den i en periode.

I 2007 solgte parret lejligheden, og i den forbindelse blev der overført DKK 2,4 mio. til parrets bank i Danmark. Denne overførsel blev Skat opmærksom på i december 2010 i forbindelse med projekt «Money transfer», og herefter bestemte Skat, at parret skulle betale dansk skat af fortjenesten.

Sagen kom i Landsskatteretten, hvor ægteparret mente, at sagen var forældet, og at fortjenesten i modsat fald ikke skulle beskattes på grund af den skaldte sommerhusregel, som gør både gevinst og tab skattefrie ved salg af sommerhus. Kunne dette ikke anerkendes, mente parret, at det burde slippe for at betale skat af fortjenesten på grund af den såkaldte parcelhusregel.

Landsskatteretten afviste dog alle ægteparrets argumenter og fastholdt beskatningen af fortjenesten ved salget af lejligheden.

I mange lande vil danskere med dansk bopæl få beskattet en fortjeneste ved salg af en ejendom i det pågældende land - uden indblanding fra det danske skattevæsen. Det er i øvrigt også den model, som OECD, den veslige verdens økonomiske samarbejdsorganisation, anbefaler. Men sagen i Landsskatteretten viser ifølge brevkassesvaret, at det ikke altid er muligt at holde den danske skattefar på afstand ved salg af ejendom i udlandet.

Skribentmail: